Riktiga Ekologiska Kläder: International association of natural textile industry

Inser att detta inte har något med hudvård att göra, men det berör vår hälsa och miljö. Jag tycker att detta är ett aktuellt och mycket viktigt ämne och gör därför ett separat inlägg om det. Tack vare Sofie som var uppmärksam på programmet ”Modets offer”, där de i slutet faktiskt berättar lite om riktiga ekologiska kläder.
Jag såg sista delen av programmet igen och noterade att ”International association of natural textile industry” (IVN) är ett plattform där enbart återförsäljare av riktiga ekologiska kläder kan ingå i. IVN definierar stänga regler för hur framställningen av ekologiska kläder får gå till. Läs gärna mer om IVN på www.naturtextil.com. På sidan finns listor på fysiska butiker samt nätbutiker som säljer riktiga ekologiska kläder. Spana in!

Obs! IVN är en tysk organisation. De verkar bara ha tyska återförsäljare knutna till sig. Man borde kunna hitta ett märke man gillar för att googla vidare efter svenska återförsäljare….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *