Torr hy? Berika din nuvarande ansiktskräm istället för att köpa en ny

Såhär under vintertid får många torrare hy än vanligt. Dag- och t.o.m. nattkrämen känns kanske otillräcklig. Istället för att jaga efter en ny och fetare ansiktskräm kan man enkelt berika den man redan har med en ansiktsolja. Dessutom är det väldigt bra att bara använda ansiktsolja på kvällen om man har torr hy.
Arganolja är en dryg, doftfri och halvfet olja som är super på torr hy. Den är otroligt vitaminrik i sig själv och lämpar sig även därför på mogen hy (rynkor). Det är en all-olja och fungerar även bra på torra hårtoppar. Välkomponerade ansiktsoljor som Sukis eller Stems tycker jag att man ska använda dem som de är. Känns synd att spä ut dem med nån ansiktskräm (såvida det inte är en ansiktskräm i dess eget märke), då kan de tappa deras effekter i kraft och resultat.

Jag gillar att berika min ansiktskräm med John Master Organics 100% ekologiska arganolja, 489 kr, 59 ml. Arganoljan kommer från ett kvinnocooperativ i Marocko och det gillar jag starkt. Det bästa är ändå den hygieniska och praktiska förpackningen. Om flaskan inte är praktisk, blir kladdig och tråkig att använda, blir den bara stående på hyllan. Sådan är jag. John Masters arganolja är snygg och väldig lätt att dosera med. Jag och min man har använt denna flaska (på bilden ovan) sedan i höstas och än är det mycket kvar. När oljan tar slut kan man lätt fylla på med mer, ex. med Crearomes ekologiska 100% arganolja, 199 kr, 100 ml eller 85 kr för 30 ml.

På detta sätt kan man behålla sin ansiktskräm som man vet fungerar bra på ens hy. Ibland behöver man bara justera graden av olja i krämen beroende på väder och temperatur.

Ekonomitips: berika din ansiktskräm med någon droppe rapsolja eller olivojla.

2 reaktioner till “Torr hy? Berika din nuvarande ansiktskräm istället för att köpa en ny”

 1. Hej och tack för fin-fin blogg och webbshop!

  Har precis köpt 100% ren arganolja (kallpressad eko) direkt hos Crearome, den kostade mig dock 189kr för 100ml, istället för samma mängd hos Softskin á 145kr. Antar att större inköpsvolymer gör att ni kan sänka priset. Köps på Softskin nästa gång! OM den alls tar slut så dryg den är…

  Ville nämna att arganoljan visst luktar! Lite svagt men märkbart ”matos-nötigt” och inte alldeles gott (bäst före dat har ej gått ut!). Men då den gör underverk för huden spelar doften mindre roll 🙂

  Undrar varför så många väljer den mer än 6ggr dyrare oljan från John Masters Organics? Är flaskan och ursprunget det som väger tyngst för de flesta?

  Tack igen! 🙂
  Mvh Johanna

  1. Hej och kul att du hittat hit och till shoppen! 🙂

   Jag har också märkt att det är doftskillnader på arganoljorna. Det kan klart skilja sig lite från gång till gång, men tycker överlag att John Masters Organics arganolja inte doftar alls lika mycket som crearomes 100 ml. Konstigt nog tycker jag inte att crearomes 30 ml har lika nötig doft som 100 ml flaskan. Skillnaden mellan dessa 3 är att crearomes 100 ml är i plastflaska, de andra är i glas. Har dock svårt att tänka mig att det kan påverka doften på detta vis, men det är den stora skillnaden jag kan komma på.

   Personligen gillar jag oljor i glas, just för att oljorna har lång hållbarhet och då vill jag ha den i en inert och mörk förpackning. Håller dock med om att John Masters är duktig på att ta betalt. Arganoljan kommer från ett kvinnocooperativ och oljan är dessutom ekologiskt certifierad. Här får man välja lite efter vad man vill ha och vill stödja. Har precis stött på ett annat märke som har 100% arganolja som är rättvis och ekologisk certifierad och priset är något lägre än John Masters men inte mycket, så jag antar att det är dyrare med rättvisa och att certifiera produkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *