Kroppssmör från Suki Skin Care

Detta kroppssmör eller salva har räddat min extremt torra hy i år. Ni som följt mig och min blogg vet att jag fick mjälleksem i hårbotten och ansikte av en nyinköpt vinterjacka. Jackan har jag inte haft på mig på några veckor nu och mitt hårbotten har helt slutat klia. Men tyvärr mjällar och flagar mitt ansikte fortfarande. Jag tog i hårdhanskarna och provade Sukis kroppssmör på ansiktet.

Butter Cream Salve är ett hårt smör som doftar otroligt gott av citrongräs som alla andra Sukis produkter gör. Jag brukar alltid avsluta med att gnida händerna mot varandra och ta några lugna men djupa andetag med näsan i händerna. Otroligt lugnande och välgörande doftupplevelse.

Kroppssmöret är fet, men kladdar konstigt nog inte. Jag använder produkten på mitt ansikte som både kliar och är torr och får ingen glansig yta. Jag tar ansiktskräm under smöret för att få extra mycket fukt. När jag får kli-attacker på kroppen använder jag också detta kroppssmör då den ganska snabbt lugnar mina kliande eksem. Den känns extra bra såhär års, då det känns som om den skyddar hyn mot just iskalla vindar. Efter bara en veckas användning flagar ansiktshyn mycket mindre och är inte alls lika torr. Denna dunderprodukt verkar ha läkande egenskaper och jag hoppas att hyn ska återställa sig snart.

+ Fet utan att kladda eller glänsa
+ Skyddar mot iskalla vindar
+ Lugnar kliande utslag, eksem.
+ Verkar läkande
+ Otroligt lugnande och välgörande doft
+ Stor och härlig burk
+ Dryg

– Smöret är så hårt (speciellt på vintern) så man måste jobba mycket med fingret för att få upp något (spatel rekommenderas!). Man kan inte ha alltför bråttom om man vill smörja in sig ordentligt.
– Burken är så stor och dryg att du inte får ha den för dig själv…

2 reaktioner till “Kroppssmör från Suki Skin Care”

  1. Hej, har nyligen hittat till din sida som jag hittills gillat. Men nu undrar jag hur du kan rekommenderar den här produkten till känslig exemhud när den innehåller linalol som är känt för att orsaka allergier?

    1. Hej! Tack för att du tog upp frågan! Jag rekommenderar alltid doftfri hudvård till överkänsliga. Jag har haft eksem och sedan barnsben men är inte känslig för produkter som doftar, så det är ju väldigt individuellt hur känslig man är oavsett eksem eller inte. Detta innebär också att jag sedan barnsben använt kortison och har fått använda mycket mindre kortison sedan jag började med ekologisk hudvård (som för det mesta doftar). Linaloolen i sig är ju antiseptisk och fungerar utmärkt på eksem, men vissa kan å andra sidan kan få kontakteksem av det. Lavendelolja lugnar både hud och sinne men innehåller naturlig linalool. Det är lite moment 22. Jag som så länge lidit av eksem och förbrukat alltför många kortisontuber tycker att det är värt att prova linalool innehållande produkter. Så länge jag inte reagerar på det är jag tacksam för att jag inte behöver använda så mycket kortison. Detta är såklart helt individuellt hur man resonerar. Skulle dock inte rekommendera denna till barn & baby just för att de har extra ömtålig hud (kommer ett inlägg om babyhy snart) för att denna är så koncentrerad på oljor som doftar och som innehåller naturligt linalool. Märk att en produkt inte är fri från linalool barför att den inte finns med på INCI. Väldigt många oljor från växtriket samt frukter innehåller naturligt linalool, så i princip är risken stor att så länge en produkt doftar så innehåller den linalool. Om linalool understiger 0,001% (i produkter som ska lämnas kvar på huden) behöver den inte deklareras i INCI. Detta kan gälla ex. lotion som är mer ”utspädd”. Men salvor och fetare krämer som dessutom är vattenfria har höga koncentrationer av fruktextrakt och oljor innehållande naturlig linalool och måste därför deklareras. Hoppas att du svar på din fråga, annars är det bara till att fråga igen! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *