Recension av Essential Care Gentle Herb Shampoo


Jag tog in Essential Cares Gentle Herb Shampoo i butiken då en kund hade önskat det och hade varken fördomar eller speciella förväntningar på produkten. Jag har mörkt, tjockt asiatiskt hår som är torrt och oformbart. Efter att ha haft mjälleksem i hårbotten har håret inte varit sig likt. Även om mjälleksemet har försvunnit så känner jag att jag får orent/fett hår ganska snabbt och får tvätta håret oftare än vad jag brukat göra. Detta trots att jag använder samma schampo och balsam. Har behövt tvätta håret varannan dag istället för var 3-4:e dag. Det småkliar också om jag väntar för länge med hårtvätt.

Dag 1
Första synen av schampot gav mig en positiv överraskning. Schampot var grönt, precis som på flaskan och det såg ut som ett tunt hårbalsam. Trots detta löddrar det lite, tillräckligt mycket för att massera ut det i hår och hårbotten. Schampot kändes så välgörande att jag ägnade en stund med att massera hårbotten med det. Vilken halleluja hårbotten-upplevelse! Så skönt och lugnande det var! Det gick åt mer schampo än vanligt, men kanske inte så konstigt med tanken på den underbara hårbottenmassagen. Det var värt det. När schampot var ursköljt kändes håret otroligt rent, kanske lite för rent då håret hade ”hög friktion” precis som en nydiskad tallrik. Enligt schampoflaskan kommer håret inte att behöva efterföljande balsam efter en tids användning. Jag kände dock ett starkt behov av balsam och tog min trogne vän Sante – Brilliant Care. När håret hade torkat var hårstråna separerade en och en, istället för det oformbara hår jag hade förr som mer var hopade i sektioner. Håret fick ett så fint fall och det var väldigt fluffigt, lätt, mjukt och lent. Jag kände mig som i en schamporeklam, då håret kändes otroligt friskt och rörde sig vackert. Håret luktar inte mycket, men jag känner en svag doft av örtträdgård och skogspromenad när jag sätter nosen i håret.

Dag 2
Jättefräsch hårbotten och håret känns nytvättat. Håret är lika fint som dag 1 och det doftar lika fräscht. Mitt hår är annars tjockt och tungt, men håret känns nu starkt, har volym (!), glans och är otroligt lent. Inte ett tecken på torrt hår inte!

Dag 3
Håret är likadant som dag 1 och 2. Jag är helt såld på Gentle Herb Schampot och luktar ofta på håret. Det doftar fortfarande nytvättat och inte ett tecken på fett eller orenhet någonstans. Dock började det klia ytterst lite i hårbotten på kvällen.

Dag 4
Håret ser lika rent och glansigt ut men den friska doften har försvunnit. Den sköna känslan i hårbotten är nästan helt borta.

Dag 5
Håret är helt platt och det är dags för en tvätt. Denna gång skummade Gentle Herb Shampot mycket mer, så jag behövde inte ta lika mycket.Dessutom blev håret så mjukt att balsam knappt behövdes, men jag fegade ur och tog lite balsam iallafall. Nästa gång tror jag inte att balsam behövs.

Jag tror att jag kommer att ha svårt att byta schampo. Essential Cares Gentle Herb Schampoo är helt överlägsen, iallafall till min hår och hårbotten. Om ni när sugna på att testa, så finns schampot i 30 ml tub för 69 kr. Perfekt om man vill prova på först.

6 reaktioner till “Recension av Essential Care Gentle Herb Shampoo”

  1. Åh, vad kul med ett nytt schampo! Det verkar ju riktigt lovande. Får jag fråga hur du blev av med ditt mjälleksem? Jag har haft mjälleksem i min hårbotten i flera år och ingenting jag provat hjälper mot det. Det har blivit lite bättre sedan jag gick över till milda ekologiska schampon och balsam, men det är fortfarande inte helt bra. Jag har även provat balsammetoden (både med ”vanliga” balsam och med ekobalsam), men det gjorde bara mitt hår fett snabbare.

    1. Jag fick mitt mjälleksem av en nyinköpt jacka med luva. Hade jackan i ca 3 månader. Jag verkar nu ha blivit allergisk mot alla nya plagg (kemikalierna i plaggen) och har helt slutat att bära nya kläder. Jag misstänker att du lider av ditt besvär, så det kan vara värt att prova att enbart bära gamla favoritplagg som är ordentligt urtvättade under en utsatt tidsperiod. Tänk på att det speciellt gäller de plagg som är närmast huden (speciellt mössor, örngott och kudde). Använder du andra hårprodukter (stylingprodukter, hårfärg m.m.)?

  2. Ett tips till Marie. Om du har mjälleksem rekommenderar jag dig att prova Gentle Herb & Tea Tree Shampoo som är en ”syster” till Gentle Herb Shampoo. Kolla om Anna säljer det på Softskin, annars kan du beställa på http://www.alaeco.se. Båda de här schampona är toppen på hårbotten som kliar och flagar och mot mjäll.

  3. Testat eko shampo och balsam för första gången 🙂 Har kört med detta shampo i snart tre veckor, till att börja med fick jag använda en hink med balsam för att kunna bortsa håret, men det har blivit lite bättre, men fortfarande väldigt tort.Min hårbotten har blivit torr och kliar (flagnar inte) har börjat komma nu och aldrig haft det tidigare. hur lång tid kan det ta innan håret/hårbotten vänjer sig? Det posetiva är att det håller sig rent ca en dag längre en tidigare. Eller är det jag och schampot som inte går ihop, och har ni nå tips på nå annat i så fall? /Johanna

    1. Hej Johanna! Använder du några andra hårprodukter som till styling? Om ja, är de helt fria från ämnen som silikoner och mineraloljor? Du kan alltid göra vinägerskölj för att lindra kliet samt för att skölja bort ev. slaggprodukter. Har skrivit om vinägerskölj här. Annars kan det vara så att schampot inte passar dig. Har du några kända allergier? Vad för hårtyp har du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *