Fick tillbaks pengarna för vinterjackan

Som många av er vet så fick jag mycket besvär med hårbotten, hud och hälsa av en nyinköpt vinterjacka (McKinley från Intersport). Denna köpte jag i oktober månad 2011 och när jag insåg att jackan var boven till mitt lidande så lämnade jag tillbaks den och gjorde en reklamation januari 2012.

De tog emot jackan och reklamationen utan att tjafsa, men de två vid kassan var mycket tveksamma till att felet låg i jackan då de är så strikta med att följa de kemikaliegränser som finns på kläder och skor.
– De får ju lov att innehålla kemikalier, men det finns gränser att hålla sig efter. Dessutom har vi sålt jackan i mer än 20 år utan klagomål, förklarade de.

Den ene expediten kunde inte förstå hur jag kunde skylla mina plötsliga matallergier och småkrämpor på jackan. Hud- och hårproblem köpte hon men inte övriga hälsoproblem.
– Med kraftigt försämrat immunförsvar kan man få alla möjliga krämpor och sjukdomar, lovade jag.
– Jo…., fick jag till svar.

Eftersom jag hade läst inne på naturskyddsföreningen att man som konsument har rätt att inom 45 dagar (tror jag) veta om ett plagg innehåller några av de listade förbjudna kemikalierna (inom EU), så bad jag även om denna information. Det skulle inte vara något problem, sa de.

Jag fick nyligen svar från dem att jag kunde komma till butiken och få tillbaks pengarna. Ingen motivation om varför, men pengarna skulle jag få. Var det för att det var för höga halter kemikalier eller innehöll det kanske något som är förbjudet inom EU? Kanske tillämpar de ”kunden har alltid rätt”-metoden? Det får jag nog aldrig reda på, men det kändes riktigt bra att få tillbaks pengarna. Mitt samvete hade inte kunnat sälja vidare jackan på tradera, loppis eller ens skänkt den till välgörenhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *