Släng inte min Wettex!

Det här har inget med hudvård att göra, men kanske hör till kategorin miljö. Häromdagen höll svärmor på att slänga Wettex:en i soptunnan för att den luktade unk och sunk. ”Stopp! Men den är ju nästan helt ny”, sa jag oroligt. ”Men den luktar ju illa!”, fick jag till svar.

Jag vet inte hur ni gör när torkduken Wettex börjar lukta, men jag slänger in den (fuktig) i mikrovågsugnen på högsta styrkan under 1 minut. Tror det var min syster som lärde mig detta trix. Jag älskar när man kan göra något för att slippa slänga saker (för tidigt). Inte för att jag är snål, utan för att det känns så slösigt i alla möjliga aspekter.

7 reaktioner till “Släng inte min Wettex!”

  1. Köper aldrig Wettex, tycker de är ganska äckliga och luktar skunk efter kort tid. I stället har jag köpt disktrasor i linne och microfiber som jag tvättar i tvättmaskinen. De luktar faktiskt aldrig illa och håller i många år.

    1. Har aldrig testat linnetrasor, har dessa bra uppsugningsförmåga? Problemet med microfiber är att de oftast är så himla stora. Vill gärna ha wettex-storleken. Sedan tycker jag att wettex är bäst på att absorbera upp vätska snabbt. Men visst blir de sunkiga snabbt. Det gäller att vara duktig på att hänga upp den, annars blir det micron…

      1. Linnetrasorna måste tvättas några gånger för att suga upp men sen fungerar de ganska bra, men inte så bra som microfiber. Visst finns det microfibertrasor i mindre storlek, de jag har är ungefär som en Wettex.

  2. Jag tvättar mina wettex-trasor i tvättmaskinen i 90 grader. De tåls att användas o tvättas flera gånger och när de gjort sitt så kan man slänga dem på komposten 👍🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *