Acquarella – nya vattenbaserade nagellack!

Nu finns Acquarella i Sverige och hittas på softskin.se. Acquarella har så många härliga nagellack i lekfulla nyanser! Dessa är heltäckande, halvgenomskinliga, genomskinliga, vissa med skimmer och vissa är metallic. Dessa är vattenbaserade, veganvänliga nagellack med giftfria färgpigment såklart. Det ska vara kul och krångelfritt att lacka tycker Acquarella och jag kan bara hålla med. Du kan förbeställa redan nu och få 10% rabatt. Leverans sker v. 29.

Jag har testat två nyanser som jag gärna vill visa er. Jag har inte förbehandlat/buffrat naglarna och varken använt bas- eller topplack. Tvättade bara händerna med vanlig mild ekologisk tvål för att få bort ev. olja och smuts på naglarna.

Var lite väl slarvig när jag målade på Incognito (heltäckande, mörk marinblå). Det här är ju ingen klassisk latmansfärg. Här syns det om man haft lite för bråttom… Målade först på ett tunnare lager, vilket jag tyckte var snyggare. Men ville testa hur hållbarheten skulle vara om man tog ett tjockt lager direkt, istället för två tunna. Lacket torkade på ca 2 minuter, så man kunde röra vid det utan att sabotera det. Efter 15 minuter var det användarklart och jag behövde inte vara försiktig längre. Denna bild togs efter 1 dag. Jag glömde helt enkelt bort att ta bild direkt. Ingen flaska fick jag med heller…

Såhär blev det efter 4 dagar. Otroligt bra hållbarhet. Jag som kliar mig så mycket (usch ja) brukar slita upp alla lack på kort tid. Det satt så bra att jag gjorde alla vardagsaktiviteter utan att ta hänsyn till eller tänka på att jag faktiskt hade lackade naglar. Bakade bullar gjorde jag också. Lacket togs bort efter 5 dagar med Santes remover och det löstes upp på nolltid. Behövdes minimal gnugg. Har dock läst att vissa tycker att det är svårt att få bort lacket med Acquarellas egen remover. Denna kommer att finnas i shoppen v. 29.


Det här är Demure (halvgenomskinlig, skimrig satinrosa). Dåligt att skimret sedimenterar tyckte jag först. Men förstod det fina i det senare. Undrar om alla Acquarella lack med skimmer beter sig på det här viset. Det hoppas jag att de gör.

Jag provade att lacka utan att skaka upp skimret. Lite fransk manikyr rosa blev det.


Här är ett lager av en välblandad Demure. Två lager ger mer skimmer och ett ”vitare” lack. Det fina med att skimret sedimenterar är att man får två lack i ett. Efter 24h har det sjunkit ner till botten igen. Det tar ju lite tid att skaka, men tycker att det är väl värt det.


Här är två lager av Demure efter 4 dagar. Minimal uppslitning. Superbra hållbarhet. Även denna åker bort på studs med Santes remover.

+ Torkar snabbt, behöver ej härdas över natt
+ Bas- och topplack behövs inte
+ Mycket bra och lång hållbarhet
+ Lätt att lacka och få en jämn yta. Går bra att lacka både tunna och tjocka lager.
+ Luktar näst intill ingenting
+ Lätt att få bort även efter 5 dagar
– / + Att skimret sedimenterar (vet ej om det gäller alla nyanser)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *