Grön Avocadoolja – årets ”aha” upplevelse

Mjälleksem i ansiktet? Har du så torr hy att att inga oljor eller krämer hjälper? Har du trött och livlös hy? Har du flagig hy så du inte ens kan bära foundation? Lugn! Det fixar den gröna avocadooljan bara på några dagar!

Nu vill jag presentera den gröna avocadooljan! Här har klorofyllet bevarats och därmed alla smakämnen och nyttigheter. Denna olja klassas som en fet och mild olja. Den är tjockare och något trögflytande jämfört med ex. rapsolja eller jojobaolja. Grön avocadoolja är utan tvekan det bästa jag testat på min supertorra och flagiga hy. Inga serum, ansiktsoljor eller ansiktskrämer kommer ens i närheten av vad den gröna avocadooljan har åstadkommit. Jag önskar att jag hade före-efter bilder, men det har jag tyvärr inte. Ni får helt enkelt lita på mina ord. Jag har använt oljan i ca 4 veckor nu.

Ansiktsrengöring med grön avocadoolja
Första gången jag testar är på kvällen. Det allra första jag gör är att smaka på denna gröna läckerhet. Intensiv och karakteristisk avocadosmak. Kan nog vara smaskens att ringla över en sommarsallad! Jag tar i vanlig ordning olja på vänstra handen och blötar ner min högra med vatten. Blandar och masserar ansiktet med det. Känslan är obeskrivlig. Ni måste bara prova, det är en otroligt underbar, len, mjuk och närande känsla. Den är så skön så jag masserar lite extra länge och märker hur vissa små torra hudflisor masseras av. Det känns också omedelbart att huden tar upp oljan och blir mjuk och smidig. Huden blir ren och får otroligt fräsch och frisk lyster. Eftersom jag hade smink tvättade jag av oljan med en tvättsvamp och vatten. Annars hade det gått bra med bara vatten på min supertorra och känsliga hy. Dagligt skrubbande med tvättsvamp får min hy att bli extra torr och irriterad, så det gör jag bara om jag burit smink. Jag blev orolig eftersom oljan absorberades så snabbt av huden under tvätten. Jag var rädd för att huden skulle ta upp smuts som jag löser upp med oljan, men har faktiskt inte fått oren hy eller finnar av att tvätta mig med denna olja. Tycker snarare att den drar ut smuts ur porerna som man lätt kan gnugga eller skrubba bort. (Om jag har sminkat mig mycket tar jag en extra klick kokosolja, då den känns fetare och bättre på att lösa upp mycket smink). Gott resultat såg jag redan efter min första tvätt.

+ löser upp vardagssmink bra
+ löser upp död hud vid massage och drar ut orenheter ur porerna (näsa, haka)
+ huden är lagom återfuktad efter tvätt. Känns ren, mjuk, len och ser hälsosam ut
+ huden stramar inte det minsta lilla
+ för normal till blandhy kanske inte ens återfuktning behövs efter tvätt
+ superskön mild rengöring som inte irriterar

Grön Avocadoolja som ansiktsolja
Samma kväll efter ansiktsrengöringen masserar jag in oljan i ansiktet. Den är trög och svår att fördela. Jag tar några droppar vatten och då går det mycket lättare. Så det optimala sättet att få huden att suga upp denna underbara olja är några droppar vatten. Så min återfuktningsritual liknar ansiktsrengöringen, fast här använder jag mindre vatten såklart. Med lite vatten till min hjälp sugs oljan upp av huden medan jag masserar ansiktet. Jag tar mer olja och masserar i 2 omgångar till tills huden känns rejält återfuktad. Lite som att hälla vatten i ökensand. Liksom rengöringen känner jag hur torra hudflagor lossnar. Dessa små torra hudflagor släpper inte ens med envist skrubbande, men de behövde väl rejält med fukt för att lossna. Huden ser otroligt fräsch ut, återfuktad som ung och frisk hy utan vara glansig. Lystern är otrolig, inte sådan lyster som kokosolja ger eller glansig-fet lyster. Huden skiner av välmående. Alla torrisar måste bara prova!

Morgonen därpå går jag snabbt till spegeln för att se om huden fortfarande är i toppskick. Jajamensan, fukten har bevarats i hyn och bara torrhet ses på de torra eksemfläckarna. Den gröna avocadooljan trollar inte bort eksemen, men gör dem mindre torra och mjukar upp dem. Fortfarande fräsch och vacker lyster. Alla små rynkor som uppstår pga all torrhet syns knappt. Huden ser 10 år yngre ut (utan att överdriva). Kan en torris bli lyckligare?

Redan efter 1 vecka såg jag gott resultat:
+ Ung, frisk hy med otrolig fräsch lyster. En torris har annars torr, matt och livlös hy. Detta är raka motsatsen!
+ Mycket fastare hy.
+ Mycket jämnare, därmed slätare och lenare hy.
+ Torrhetsrynkorna är helt borta, även de under ögonen.
+ Återfuktad hy utan några torra hudflagor. Nu kan jag bära all sorts foundation, även mineralfoundation.
+ Hälften av mina röda små prickar på kinderna har försvunnit. Vet eg. inte vad det är för prickar, de är röda, små och kliar inte.
+ Ju längre jag använt mig av oljan, desto mindre olja behöver jag använda. Hudens fukt bevaras länge och då behövs inte lika mycket fukttillförsel.
+ Huden tål nu att skrubbas med tvättsvamp dagligen. Blir varken irriterad eller torr av det.
+ Billig olja att ha på huden, utan tillsatser och helt naturlig och ekologisk.
– Räddar inte torra läppar. Här är det bättre med ex. sheasmör.

Grön Avocadoolja som kroppsolja
Jag har såklart tvättat och återfuktat hals och dekolletage också, med samma fantastiska resultat. Jag har provat tvätta samt smörja in kroppen med oljan och fått en hy som jag alltid drömt om. Inga torrhetstecken what-so-ever. Jag ska definitivt se om oljan finns att få tag på i större förpackning. För speciellt till vintern kommer den att bli en trogen vän i duschen.

Slutkläm
Jag trodde aldrig att jag skulle hitta en vegetabilisk olja som klår jojobaoljan. Fastän jojoban är ett måste i mitt badrumsskåp för att bl.a. lugna kliande hy och hårbotten, så står den gröna avocadooljan närmast mitt hjärta. Kan inte vara utan den nu. Detta är det fina med att prova de vegetabiliska oljorna en och en. Då vet man vilken/vilka som passar ens egen hy allra bäst.

Grön avocadoolja är suverän för mogen, torr och livlös hy. Den är mild så den funkar även de med känslig hy. Däremot tror jag inte att den gör underverk för fet och oren/acne hy.

32 reaktioner till “Grön Avocadoolja – årets ”aha” upplevelse”

  1. Åh det låter verkligen smarrigt! Om man pressar citron till ren avocadoolja kanske det blir samma sak? Ska definitivt testa nästa gång det blir sallad här hemma. Har redan kollat upp det och den finns i både 500 ml samt 1 L! Jag börjar med att ta in 500 ml, den borde räcka långt den. Denna bör komma in om ca 1v.

 1. Har nu testat den här oljan (grön eko kallpressad) i nära nog en månad – utan minsta positiva resultat…
  Visst är den skön att smörja på och går in fort, men hyn blir SÅ torr och stram efter en liten stund. Har även provat att ”dränka” huden med olja, men det hjälper inte. Ville hitta en skön olja att pyssla om min hy med, tidigare använde jag inget alls och min hy var ändå ok fast det märktes att den nog ville blir lite ompysslad, men det verkar som om min hy är torrare nu än tidigare! Jag är inte alls nöjd, definitivt tvärtom, och jag tycker dessutom att jag ser ÄLDRE ut nu istället!!!
  Inte hjälper den på lindrigt torra skenben eller handryggar heller, det blir helt enkelt inte någon kvarvarande mjukgörande effekt. Mina fötter/hälar alltid lena och mjuka och det känns bra att gosa in dem med lite olja emellanåt, men mest för att det är skönt med lite massage; lite olivolja går lika bra… Enda trösten är att den trots allt är eko, så det har förmodligen inte skadat min kropp att smörja på den…
  Någon som har liknande hy och som testat argan-, mandel- eller jojobaolja i fejset?

  1. Hrm… har du nyligen slutat använda produkter innehållande silikoner och mineraloljor? Eller använder du fortfarande konventionella hudvårdsprodukter och smink? Det låter märkligt att du skulle bli ännu torrare av oljan. Masserar du in oljan med vatten?

   1. Har inte använt silikoner/mineraloljor på minst 15 år, säkert längre tid än så! (Har inte använt någon creme alls på 10 år pga att jag inte hittar någon som jag tyckt var ok innehållsmässigt – totalvägrar att smörja in mitt ansikte med otäcka ingredienser! Nu har det börjat kommer fler och fler eko-märken, men det är alltför många som stoppar i hormonstörande ämnen som oenethora biennis, lavendel, soja osv. Letar efter en ypperlig fuktcreme, eller gärna 2 olika; en lättare och en lite fylligare. Några tips?!)
    Har provat både att massera in oljan både med och utan vatten, men tycker att den fördelar sig bättre utan vatten, och direkt efter duschen är jag fortfarande lite fuktig i ansiktet i alla fall ibland och då blandar sig den fukten med oljan. Är inte så torr i hyn att den flagar, min hy är mer åt det uttorkade hållet, men den blir mer stram nu – sedan jag började med oljan – än tidigare.

    1. Mmm.. skulle vilja se din hy på nära håll. Men det är inte så att du behöver en djuprengörande skrubb? Om man har ett bra lager med hudceller som är döda, så kan det vara svårt att tillföra fukt, speciellt med oljor. Det går däremot lättare efter bad/dusch då huden hunnit bli mjuk. Avocadooljan är en ganska fet olja, om denna appliceras ovanpå ett lager med döda hudceller kan jag tänka mig att det blir som ett lock för huden och på sikt irritera och torka ut huden. Bara en liten teori.

     Vad gäller ansiktskrämer så har Pukka en bra dagkräm för torr hy. Denna är utan lavendel och soja. Denna är dryg och fyllig, ger ordentligt med fukt. Sedan en lättare ansiktskräm kan exempelvis vara i+m freestyle fluid revital. En återfuktande serum utan lavendel och soja. Freestyle serien har även intensivkrämer för torr hy som kan vara värt att kika närmare på.

  2. Nu svarar jag på en gammal kommentar, vet inte ens om någon ser;) Jag blir precis likadan av jojoba- och arganolja! Det stramar som attan och nästan kliar och bränner. Trodde det var något allergiskt först, men gissar att huden helt enkelt inte bara gillar oljan. Nu har jag precis börjat med mandelolja istället och känslan i ansiktet är jätteskön:) Huden blir jättemjuk. Fått en del småfinnar i ansiktet, men jag hoppas att det bara är utrensning då det börjar lägga sig, och då oljan i sig funkar så bra till min hud! Annars får jag prova mig vidare..

 2. Min hy skrubbas regelbundet, men använder t ex inga starka AHA-syror. Tyvärr är det bl a lactic acid i de du rekommenderar, och i den första flera ingred. som jag inte vill ha. Vet du hur arganolja eller jojoba olja blir på huden?

  1. Jag har precis samma problem som du. Har provat alla slags oljor men blir bara mer stram av dem(arganoljan också) . Har provat Pukkas ansiktskräm men den blev jag tyvärr också stram av. Har inte heller haft nå mineraloljor i hyn och skrubbar regelbundet… Knepigt det här :-/ Hoppas att någon här känner igen sig och kan komma med nått som fungerar för oss 🙂

   1. Har du testat någon av Essential Cares cremer?
    Jag tycker att de flesta scrubbar antingen är för milda, dvs de glider bara runt på huden utan att djuprengöra, eller så är de så skarpa att de rivs. Har du eller ngn anna testat ngn bra scrub till fejan?

    1. Japp, både rosen samt avocado ansiktskrämen har jag testat. Rosenkrämen är för klen för torr hy och passar fet/normal/lätt blandhy bäst. Den med avocado är inte alls kladdig utan går in i huden direkt. Fyllig kräm som inte kladdar. Dock tyckte inte jag att den var tillräcklig när jag var som torrast.

     Med hänsyn till alla dina kriterier vill jag tipsa om Essential cares djuprengörande 2 i 1 mask. Det är en produkt i pulverform som man enkelt blandar till själv (ex. med vatten). Den funkar som en vanlig ansiktsmask samt som skrubb.

   2. Hej Anna! Visst var det du som använde produkter som jag ansåg hade tveksamma ingredienser? Kommer inte riktigt ihåg men hur länge har du gått över till helt rena produkter? Hur gick det med sukis skrubb? Gjorde den något för din hy? Jag skulle gärna vilja skicka dig ett prov på Suki spas peel men vill först höra vad du tyckte om skrubben.

    1. Det var jag 🙂 Kontaktade tillverkaren och enligt dem så finns inte det mineraloljor i krämen som jag använde. Skrubbar 2ggr i veckan med scrubben och måste säga att den är underbar 🙂 Huden ser mycket mer levande ut så denna kan jag rekommendera! Till natten har jag börjat blanda avocadoolja med aloe vera gel och det strama försvinner! Vist är det ok? Kanske kan prova att blanda med ansiktskrämen å. Du får jätte gärna skicka prov på spat! Riktigt snällt 😉

     1. Fiffigt! Mycket möjligt att huden tar upp oljan bättre ihop med aloe veran istället för vatten. Absolut, prova att berika din ansiktskräm med oljan. Kommer inte riktigt ihåg, men får bara dåliga vibbar ang. den där ansiktskrämen. Nåja, jag skickar ut ett prov på sukis peeling under veckan. Berätta gärna vad du tycker om den.

   3. Men du skrev ju så gott om avocadooljan att det verkade som om alla dina hudproblem försvunnit, och du skrev dessutom att du såg 10 år yngre ut -??

  2. Både arganoljan och jojobaoljan är inte lika feta som avocadooljan. Jojobaoljan har en lite vaxig känsla. Denna fuktar mer på djupet tycker jag. Arganoljan är skön, men tycker att den är otrillräcklig om man är supertorr. Förresten din avocadoolja kan du ringla över salladen istället om den inte funkar på hyn…

 3. Tar tillbaks det jag skrev, att Pukkas inte funkar för mig. I början blev jag väldigt stram av den som jag skrev å. Slutade med den och använde endast avocadoolja och aloe Vera i några veckor. Nu provade jag den igen och den är super! Är nog som Anna skrev till mig, att min hy var täppt. Har scrubbat regelbundet och bara använt ekologiskt på huden. Nu kör jag på pukkas på dagen och olja på natten och funkar super! Tack till dig Anna som hittat bra produkter!

   1. Tack 🙂 Det är jag övertygad om! Efter att jag började med den scrubben så blek ansiktet bara bättre och bättre! Så, tålamod 😉

 4. Vilken fantastisk blogg! Jag har liksom du väldigt torr och känslig hy med eksem och har börjat prova på oljor lite smått. Fick massa bra tips här 😀 !

 5. Kan denna olja funka på torr hårbotten? Min mamma har psoriasis och blir så himla torr. Hon gillar inte olivolja som bara lägger sig som en hinna, tänker att avocadooljan liksom går in mer. Eller, vad tror du/ni?

 6. Låter bra köpt avokadoolja, nyponrosolja, sesamfröolja och spiskumminolja ska testa alla. Tänkte ha dem till allt i allo olja för hår och hud och ringla i sallader. Behöver inte längre köpa ansiktskrämer, bodylotions.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *