Recension: Senses by Natures Trädgårdssalva Garden Time

Den här salvan ska göra underverk på spruckna och torra trädgårdshänder. Detta vet jag inget om då jag inte är den som brukar gräva ute i trädgården. Hade aldrig fått för mig att köpa den, just för att den heter som den gör. Men jag är väldigt glad att jag av någon händelse testade salvan.

En salva för mig är som en kladdig kräm med mycket hög fetthalt ex. kortisonsalva eller idominsalva. Men inom den naturliga och ekologiska hudvården är salvor snarare balsam (eng. balm), som läppbalsam. Garden Time för mig är ett balsam. Doften är väl inte den lyxigaste á la Suki och förväntningarna var väl inte skyhöga. ”Lite bivax och olivolja gör väl inga underverk”, tänkte jag. Men ack så fel man kan ha! Ibland är det simplicitet och rätt mängd av rätt ingredienser som funkar bäst. En mycket viktig ingrediens är ullfett. Ullfett har använts i urminnes tider och sägs vara något av det bästa för torr och sprucken hud (mjukar upp samt skyddar mot nötning och slitage av huden).

Såhär lyder mitt tycke om denna Trädgårdssalva:
+ Otroligt mjukgörande. T.o.m. mina hemska torreksem på händerna blev mjukare.
+ Läker ej hudsprickor men hindrar dem från att spricka mer. Huden får då en chans att vila och själv kunna läka.
+ Skyddande och mjukgörande även på torra läppar. Rekommenderas till torra läppar som flagar!
+ Mjukt balsam som går lätt att applicera.
+ Dryg
+ Mycket prisvärd!

– Burk i metall, hade varit mycket bättre i hårt papp. Miljömässigt i alla fall.
– Ganska fet och kladdar lite förstås om man ska fingra på datorn. Dagtid tar jag mer sparsamma mängder, men då blir effekten inte lika bra.

Denna trädgårdssalva kommer att bli en god vän under kalla vintern. Denna burk är så mycket mer än bara en salva för trädgårdshänder. Låt inte namnet på burken eller produktbeskrivningen sätta gräns för användningsområdet!

2 reaktioner till “Recension: Senses by Natures Trädgårdssalva Garden Time”

  1. Jag köpte en sådan till min rumskamrat för ett tag sedan då han har väldigt torra händer, han har inte kommit sig för att använda den än men jag ska peka mot din recension så kanske han gör det 😉

    1. Så omtänksamt av dig! Tipset är att massera in den i TV-soffan eller innan sängdags. Den går ändå in i huden relativt snabbt för att vara en fet ”salva”. Jag har extremt torra (eksem)händer och masserar in tills den upptagits av huden och så masserar jag in mer och upprepar proceduren tills huden känns matad. Då får jag supermjuka och lena händer som inte stramar det minsta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *