Loelle Mandelolja och Jojobaolja

När jag fick hem dessa i somras hade jag höga förväntningar då Loelles arganolja var överraskande fantastisk. Har tidigare bloggat om arganoljan här. Både mandel- och jojobaoljan är ekologiska och kallpressade oljor och är såklart tappade i glasflaskor och inte i plast.
Loelle Mandelolja Jojobaolja

Jojobaolja använde jag väldigt mycket förr när jag hade kliande eksemhy. Tyckte att den återfuktade, mjukgjorde och lugnade kliandet då. Nu när jag har ändrat min kost och helt blivit av med mina eksem (återkommer med ett separat inlägg) använder jag inte jojobaoljan lika flitigt. Förutom på huden är jojobaoljan liksom arganoljan en multiolja som även är populär på håret. Om ni läser på era eko produkter där hemma märker ni att jojobaolja finns i allt ex. smink, krämer och schampon.

Det är något magiskt med Loelles oljor då de alla går in i huden så himla lätt och snabbt på torr hud. Annars får man ibland hjälpa till med lite vatten. Jojobaoljan är inget undantag och sjunker snabbt in i huden. Loelles jojobaolja funkar utmärkt både på torrt och vått hår. Håret blir genast glansigt och mjukt utan att det ser fett ut (!). I somras packade jag inte med hårbalsam i resväskan utan använde jojobaolja i duschen istället för hårbalsam. Funkade riktigt bra! Några droppar räcker långt och en hel flaska på 100 ml räcker länge.

När Samir på Loelle berättade om att deras nya mandelolja var helt fantastisk förstod jag inte riktigt varför han var i eld och lågor. Men nu gör jag! Man får verkligen en wow känsla, precis som med deras arganolja. Denna mandelolja är så okomplicerad och helt underbar. Den gör en sak och gör det riktigt bra, nämligen att återfukta torr hud och hålla den fin och smidig länge. Mandeloljan går in i huden på nolltid och kladdar inte. Så om du är känslig och har torr hy, så kommer denna mandelolja att bli din bästa vän. Jag smörjer in mina torra händer varje kväll med denna, finns inget bättre.

4 reaktioner till “Loelle Mandelolja och Jojobaolja”

  1. Hej, jag tycker din blogg är bra och användning av oljor är väl beskriven. Du nämnde att du blivit av din eksem genom att ändra kost. Kan du ge lite tips

    Tackar
    Mvh Natalie

    1. Personligen tycker jag att jojobaoljan inte är den ultimata oljan att rengöra huden med (funkar bra i oljeblandning). Den känns inte tillräckligt fet för att lösa upp smuts och orenheter med. Däremot är den underbar att smörja in oren blandhy med. Mandelolja är bra till torr hy (både rengöring och återfuktning). En liten skvätt ricinolja ihop med mandeloljan drar ut smuts och orenheter. Nackdelen med ricinolja är att man får vara försiktig om man har torr hy, då den har en tendens att torka ut huden. Det gäller att dosera rätt i sin oljeblandning. Om du inte vill använda ricinolja kan du istället rengöra huden med ex. mandelolja och komplettera med rengöringsprodukter/masker som rengör mer på djupet. Lermasker är bra, blanda till din egen med vatten för en billig peng med ex. crearomes rasullera. Annars har Suki väldigt bra produkter för oren hy, ex. Sukis Exfoliate Foaming Cleanser, och Transformative Cleasning Clay.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *