Dessa vegan och glutenfria våfflor är supergoda! Lägg på galler så håller de sig riktigt frasiga! Smeten håller även till nästa dag vid förvaring i kylskåp.
2,75 dl majstärkelse (ex. maizena)
1,25 dl bovetemjöl
1 msk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin (Carlhamns)
3 dl havremjölk
Till detta kan man mixa en god raw vaniljsås med hallon som tillbehör.
2 st ekologiska bananer (mogna, ej grön)
1 krm ekologisk mald vanilj (ej vanillinsocker!)
1-2 skvättar havremjölk (till den rinnighet som önskas)
3 stora tsk ekologisk virgin kokosolja
1 tsk solroslecitin*
*inget måste, men skippas denna kan man bara ha lite mjölk i, en skvätt. Solroslecitinet gör såsen krämigare.
Låt såsen få vila en stund i kylskåp för att tjockna. Kokosoljan stelnar och gör såsen mindre rinnig.
Åh, låter mumsigt måste testas!:-) Ska prova att byta ut havremjölken bara. Jag hör till den lilla skara av glutenintoleranta som inte heller tål havre…
Måste också passa på och säga att jag gillar webshoppens paketlösningar med sina roliga namn. 🙂
Aha! Men det går alldeles utmärkt med annan mjölk, ex. rismjölk eller mandelmjölk. Kul att du gillar paketlösningarna 🙂 Dessa var eg. julpaket, men eftersom paketen fortsatte att sälja även efter jul har jag behållt dem 🙂
har letar efter ett laktosfritt recept på våflor, tack! kram anna
Hur många portioner/ våfflor blir detta recept?
Bra fråga! Vi är 2 vuxna och 2 småbarn 3-5 år och det brukar alltid bli över. Dessa är mer mättande än vanliga våfflor. Gissar på 6 laggar, kanske mer….
Okej. Tack för snabbt svar! Jag står för att fixa de glutenfria våfflorna nu idag på ett event med Djurens rätt och dessa ser smarriga ut!
Antar att margarinet ska smältas och sedan alla ingredienser bara ska vispas samman…?
hoppas att det gick bra för dig! Ja det ska bara smältas och allt ska vispas samman.
Hej! Ska det vara 1 matsked & inte tsk bakpulver, det låter mycket.
Hej! Jag brukar ta 1 msk. Har för mig att jag provat med mindre, men då bara fastnar det i järnet.