Använd inte Jessicurl hårvårdsprodukter

Sällan går jag ut och varnar om produkter. En kund berättade att hon använder Jessicurl, ett hårvårdsmärke som marknadsför sig som naturlig och som säljs av ekologiska och naturliga shoppar. När jag skulle läsa INCI förväntade jag mig ett naturligt innehåll blandat med lite petroleumbaserade ingredienser. Men vad som stack mig i ögonen var ämnet:

Diazolidinyl Urea

Detta är ett bakteriedödande ämne som har bra konserverande verkan i kosmetiska produkter eftersom det bryts ner till formaldehyd.

Formaldehyd är väldigt allergiframkallande och direkt giftigt ämne som är cancerframkallande. Det finns ju hur många alternativa konserveringsmedel där ute som helst! Nu kanske jag blir lynchad av Jessicurl och deras återförsäljare, men den smällen får jag ta.

 

19 reaktioner till “Använd inte Jessicurl hårvårdsprodukter”

 1. Varken företaget eller någon annan kommer att lyncha dig, det är företaget som bär hela skulden för att de försöker lura konsumenter; har sett SÅÅÅ många exempel på det och reagerar alltid med stor irritation och totaldissar sådana produkter/företag! Ju fler som ser och reagerar mot såna här produkter desto bättre – de ska saneras bort från marknaden!

 2. Hej! Jag vill bara tacka för dom helt underbara produkter du säljer via softskin! Köpte Eco Cosmetics Shampo – ”Repair”. Grymt bra shampo, tar bort även hårspray! Och Balsam från Sante ”Brilliante Care” Mitt hår blev som silke! Mjukt, lättkammat och lent! Och en hårspray från Eco Cosmetics med Granatäpple. Det gav mitt hår volym, luktar uuuunderbaaaart! Och funkar superbra, ger bra stadga, men enkel att borsta ur. Ett plus för pumpen istället för vanlig spraymunstycke. Då klibbar inte munstycket ihop!

 3. det går inte att skriva omdömen på softskin. catchafrågan säger bara hela tiden att det är fel svar.

 4. Hej!

  Tack för bra information om olika produkter och dess innehåll! Blir ofta besviken när jag tror jag hittat något som utger sig för att vara ”rent”, men som vid närmare undersökning visar sig behäftat med något mindre nyttigt ämne. Du skriver i ditt inlägg att:

  ”Diazolidinyl Urea

  Detta är ett bakteriedödande ämne som har bra konserverande verkan i kosmetiska produkter eftersom det bryts ner till formaldehyd.”

  Min fråga till dig är, när i processen bryts Diazolidinyl Urea ner till formaldehyd? Redan i flaskan eller senare?

  Hoppas du har möjlighet att svara.

  Tack på förhand!

  1. Diazolidinyl Urea bryts successivt ner till formaldehyd i produkten dvs i flaskan. Så ju äldre produkt, desto mer formaldehyd. Hur lång tid det tar innan allt är nedbrutet vet jag tyvärr inte. Men väldigt små mängder formaldehyd räcker (speciellt på barn) för att ge negativ hälsopåverkan. I USA är det tydligen väldigt populärt att använda sig av formaldehyd eller ämnen som bryts ner till formaldehyd i kosmetiska produkter. I Europa är det inte lika vanligt men förekommer såklart. Så om man köper en produkt från USA som inte är eko certifierad och verkar vara naturligt och bra, så måste man lusläsa INCI.

  1. Tack för din fråga! Jag tycker att den är viktig och lägger in fråga och svar i vår FAQ. Det har diskuterats mycket om alun och jag tycker att just alun hamnar i en gråzon. Har tidigare diskuterat ämnet med bloggaren Hannah och tycker att hon fick ihop ett vettigt inlägg. Det finns ett antal varianter på alun och jag väljer alltid naturlig alun i form av potassium alun. Detta ämne är för stora för att upptas genom huden, så det oroar jag mig inte för. Liksom mycket annat finns det vissa som reagerar (allergiskt) mot ämnet, dock ovanligt. Däremot ska man inte äta eller inhalera ämnet, då pratar vi om något helt annat. Miljöaspekten är komplex och beror på andra faktorer som pH och andra ämnen som den kan binda sig till. Så i en värld där alla har lätt att hitta bra, naturliga och effektiva deodoranter. Då hade jag antagligen inte sålt alun deos. Men idag är det en skara människor som reagerar på bl.a. eteriska oljor, bikarbonat i naturliga/ekologiska deodoranter, där alun är det enda gröna alternativet. Därför hamnar alun i en gråzon där jag i dagsläget har valt att behålla i sortimentet.

 5. Såg det här nu: ”Under 2016 byter Jessicurl konserveringsystem i sina produkter från Iodopropynyl Butylcarbamate och Diazolidinyl Urea till Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid och Phenoxyethanol.”

 6. Hej! Hade det inte varit lämpligt att uppdatera inlägget ovan med informationen som du fick i den senaste kommentaren; att de har bytt konserveringsmedel? Det här inlägget kommer väldigt högt upp på google.se om man söker på ”Jessicurl”, och det känns ganska hårt mot märket eftersom det låter som en stark varning iom titeln på inlägget.

  Notera: jag har inget med märket att göra, men sökte information eftersom jag tänkte prova. John Masters Organics är tyvärr helkassa för mitt lockiga hår och ger mig kliande torr hårbotten, så jag hoppas på bättre lycka med Jessicurl.

 7. Tack för kommentar !!
  Jag precis köpt , Jessiecurl från första tvätt, började hårbotten klia, fick liknande som myggbett .
  Och nu när jag läser detta , vet varför
  Tack !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *