Anita Grant sommarnyheter

Anita Grant summer news

Nu finns hallonfröolja i shoppen! Denna olja är känd för att ha hög SPF. Det verkar dock inte finnas många studier på det. Misstänker att SPF kan skilja från sort till sort men ska ligga ung. på SPF 25-50. Hallonfröoljan är en torr olja som snabbt absorberas av huden. Som solskydd är det bäst att blanda den med en annan olja, ex. kokosolja som stannar kvar på huden länge. Oljan är dessutom väldigt rik på antioxidanter, så den är ett väldigt bra året runt serum med multifunktioner. Blanda hallonfröolja i din ansiktsolja för att boosta huden samt för att få lite solskydd.

För er som inte har Aloe Vera planta hemma, finns numera Aloe Vera gelSoftskin. Det är inte vilken Aloe Vera gel som helst, utan Anita Grants gel är utan kombinationen av sodium benzoate (natriumbensoat) och ascorbic acid (askrbinsyra). Dessa har bra konserverande verkan, men tillsammans bilar de cancerframkallande benzen (bensen)! Tro mig när jag säger att det är svårt att hitta en ren Aloe Vera gel. Men nu behöver jag inte leta mer 🙂 Som grädde på moset är gelen i glasburk och inte i traditionell plasttub. Jippie! Aloe Vera är superbra på solbränd, kliig hy. Den är även fantastisk på torr hy då den funkar som ett serum som ger fukt på djupet. Avsluta med kräm/olja om det fortfarande stramar efter Aloe Vera gelen.

En annan spännande nyhet är vattenmelonfröolja! Kunde inte motstå att ta in denna 🙂 Vattemelonfröoljan ska gå snabbt in i huden och vara rik på vitamin C. Det som utmärker oljan är att den löser upp överflödig talg och renar därför huden. Kan tänka mig att den är super för igentäppt och fet hy. Funkar också utmärkt till håret eller som duscholja.

Anita Grant flower waters

Vi har utökat sortimentet med tre nya blomvatten: Jasmin, Ylang Ylang och Grapefrukt. Tycker att alla tre låter spännande. Jasminen är väldoftande och passar alla hudtyper. Ylang Ylang ska främja hårväxten, passa fet hy, problemhy och insektsbett. Grapefrukten är perfekt på obalanserad hy. Är verkligen sugen på att prova Ylang Ylang blomvattnet!

Summer news from Anita Grant! Raspberry seed oil is known for its high SPF and rich in vitamin C. Mix with coconut oil for sun protection, use as serum or blend it with your facial oil to boost your skin. 

Finally I’ve found Aloe Vera gel without sodium benzoate and ascorbic acid. These two in combination form benzen which is carcinogenic. So this Aloe Vera gel is safe and clean to use. I really like that it comes in a glass jar instead of classic plastic tube. 

I couldn’t resist to bring in the watermelon oil! Rich in Vitamin C and it dissolves excess of grease. It has cleansing properties and suits clogged and oily skin.

There’re three new floral waters in our range. Jasmine, Ylang Ylang and Grapefruit. I’m especially curious of the Ylang Ylang. 

4 reaktioner till “Anita Grant sommarnyheter”

 1. Hej
  Vilken underbar blogg!

  Jag undrar om du har några tips mot roseca?
  Har nu en kräm som heter Rozex som jag stryker på
  samt rengör mig med jojoba olja men den är så fet så
  blir så glansig i ansiktet av den.
  Annars har jag Dr Hauschkas rengöring.
  Och mineralpuder jag använder är UNE.
  Men vet inte om det är några speciella ämnen i
  smink e.tc som jag skall undvika?

  Och sen så har jag sånt problem
  med att jag är så lila under ögonen.
  Har du nå bra tips?
  Äter mkt raw food och försöker dricka mkt
  vatten m.m

  Bästa hälsn. Anna 🙂

  1. Hej Anna! Efter tvätt med olja så bör man inte bli fet och glansig, då man bör har ytterst lite olja kvar på huden. Hur tar du bort oljan? Om du inte vill använda oljor är i+m freestyle bra på känslig prodblemhy. Prova att lägga honungsmask (ha i den länge, flera timmar om det går). Har inte rosacea själv men vet att många tyckt att honungen hjälpt. Välj då en ekologisk av god kvalitet. Din Dr Hauschka rengöring, löddrar den? Undvik allt som löddrar. Har för mig att UNEs smink är rent, det var längesen jag lusläste deras INCI. Annars är vismut/bismut, konserveringsmedel och krom (ingår i färgpigmenten) typiska ingredienser som känsliga inte ska ha. Är det kärl eller mer ringar under ögonen? Hur är det med sömn och stress?

 2. Hej igen,
  Glömde fråga en annan sak 🙂
  Har bytt till Urtekrams scahmpoo men det kliar
  så oerhört i hårbotten av detta schampoo sen 1 mån tillbaka.
  Har annars torr hårbotten men tkr att mitt hår blir fett snabbt
  nuförtiden fastän jag tvättar det max 2ggr/veckan.
  Kan kanske vara att jag fönar håret som d blir fett men
  undrar om du kan rek nåt bra schampoo?

  Tack på förhand,

  Hälsn. Anna 🙂

  1. Kliar det är du troligen allergisk/överkänslig mot något. Alternativt att den är för uttorkande för din hårbotten. Urtekrams tvättämne i deras löddrande produkter är rätt uttorkande, speciellt för de som är känsliga. Det här med hår är supersvårt. Du får prova dig fram men prova John Masters Zinc and Sage Shampoo eller Odyliques Gentle Herb Shampoo. Det kan ta flera månader innan hårbotten producerar mindre sebum/fett så det gäller att ha tålamod med det feta håret. Tvätta håret så ofta du behöver. Gå inte runt med fett hår och vänta inte för länge innan tvätt för då kan det börja klia. Med tiden kommer du att tvätta mer sällan. Gör äppelcidervinägerskölj, jättebra för hårbotten i obalans och speciellt om det kliar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *