Recension Lavera Trend Sensitive Natural Liquid Foundation

Lavera-foundation-swatch
Här har jag swatchat Laveras foundations samt deras BB och CC krämer. Jag har rätt mörk asiatisk hy med gul underton och har Almond Amber 05.

För ett tag sedan gjorde Lavera om deras smink med nya uppdaterade förpackningar och förbättrat innehåll. Laveras foundation finns numera i 6 olika nyanser och jag tycker att de ser mörkare ut än vad de egentligen är. Ska enligt Lavera passa alla hudtyper, men jag skulle snarare säga allt från normal till fet hy. Lätt torr hy skulle antagligen också funka.

Ni får ha i åtanke att jag har jättetorr hy med små torra hudflagor, så det är inte många foundations över huvud taget som funkar på min hy. För att kunna bära Laveras foundation har huden varit väl återfuktad samt att jag haft Anita Grants Coconut Rosewood Dry Oil Spray som primer (har bloggat om oljan här).

Jag förstår varför Laveras foundation har varit och är populär. Den är ekologisk, vegan och doften är god och fräsch. Den täcker väldigt bra och ger ett jämnt och snyggt resultat till en bra prislapp på 179 kr. Jämfört med andra ekologiska flytande foundations i Softskins sortiment så ger Laveras ett mattare resultat. Perfekt för de med fetare hudtyper, som kan bli glansiga under dagen. Den håller sig snygg hela dagen på mig. Pga min supertorra hy tycker jag att jag ser sminkad ut och brukar därför ta ett tunt lager av denna till vardags. Mycket möjligt att den smälter in bättre på icke torra hudtyper. Det är annars bara fördelar med denna foundation.

Laveras BB kräm och CC kräm är inte lika täckande som foundationen. BB och CC krämen har bättre återfuktande egenskaper och ger därmed en mer naturlig finish.

I have super dry skin with dry flakes and can only wear Lavera foundation on moisturized skin with Anita Grants Coconut Rosewood Dry Oil Spray as primer. The foundations looks darker compared to how they look on the skin. Lavera suits all skin types, but I’d instead say normal to oily skin. This foundation gives a good and even coverage with a little matte finish. It’s perfect for those who get oily skin during the day. It stays all day on my face and I only find benefits with this foundation, with the exception that it doesn’t suit dry skin types. Laveras foundation is vegan and organic.

Lavera foundations give a better coverage compared to their BB and CC creams. I’ve pretty dark asian skin with yellow undertone and wear Almond Amber 05.

2 reaktioner till “Recension Lavera Trend Sensitive Natural Liquid Foundation”

  1. Hej! Tack för en bra blogg!
    Jag har supertorr hy men med hjälp av arganolja och egengjord hudkräm så blir det bättre. Jag tänkte köpa ny foundation och tänkte höra med dig vad du rekommenderar till torr hy, relativt ljus och ganska täckande.
    Tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *