Skydda huden med ekologisk foundation

Om man ska ut i den bitande vinterkylan ska man undvika att smörja med sig vattenbaserade produkter. Oljor och feta, vattenfria produkter till kroppen funkar utmärkt, men till ansiktet kan det se fett och klibbigt ut. Då är den bästa lösningen att använda sig av en vattenfri samt skyddande ekologisk foundation.

NVEY creme deluxe 880 RMS un cover up 22

RMS Beauty Un Cover-Up #22 och NVEY ECO Creme Deluxe Flawless Foundation 880 . Dessa två har väldigt mycket gemensamt. Båda:

  • är vattenfria, doftfria och dryga
  • innehåller skyddande vaxer (bivax) och oljor (ricinolja)
  • är de mest populära nyanserna inom sitt märke
  • ger snyggast resultat när en liten klick värms upp och appliceras med fingrarna

Dessa är också utan tvekan de foundations jag använder när jag vill ha mer än en vardagslook – året runt. Båda funkar bra till att täcka mörka ringar under ögonen så till vardags behöver jag inte någon extra concealer. När det är minusgrader och jag ska vistas utomhus använder jag uteslutande dessa två. Anledningen är att de skyddar huden mycket bättre än feta krämer och oljor (i alla fall på min hy). De innehåller bivax och ricinolja som skyddar otroligt bra mot kyla. Ibland ska jag ”bara” vara ute med barnen och behöver inte vara särskilt snygg, men använt foundation ändå pga fördelarna med kylan. Min hy är supertorr och det blir värre om jag inte skyddar den mot kylan.

Dessa foundations är även att föredra om man ska vara aktiv och kanske svettas. Man bara sveper lätt med fingrarna där det är ojämnt eller dålig täckning för att bättra på. Det blir som att jämna ut foundationen med det som sitter kvar på huden, istället som med andra foundations då den helt enkelt torkas bort.

Det finns fåtal skillnader på dessa två. RMS beauty är ytterst lite dyrare: 58 kr/gram jämfört med 50 kr/gram. NVEY ECO innehåller två vaxer (istället för en) och mer ricinolja vilket jämförelsevis ger tjockare lager och mer täckning. Så när det är riktigt kallt väljer jag oftast NVEY ECOs creme foundation då den står emot kylan bäst. RMS beautys foundation är en helt underbar på våren och sommaren då den inte alls känns av på huden. Tycker att RMS Beautys foundation vårdar och reparerar huden bättre jämfört med NVEY ECOs creme foundation.

Protect your skin during cold winter with waterfree products. Fat oils and creams can give greasy skin on the face. Actually, these two waterfree foundations from RMS Beauty and NVEY ECO give best protection. They contain protective waxes and castor oil (ricinus communis). RMS un cover-up is also a very good winter-foundation, but is a bigger favourite during spring and summer. RMS foundation moisturizes and repairs the skin most of these two. NVEY ECO creme deluxe foundation is more protective (against cold) and is my favourite during really cold winter. 

5 reaktioner till “Skydda huden med ekologisk foundation”

  1. De verkar verkligen bra! Såg att RMS 11 var slut i lager, vet du när den är på gång? Undrar också om det finns prover på de här, som det fanns på någon annan foundation ni hade. Det är så svårt att veta vilken som passar, jag är oftast extremt blek på vintern men lite mer solbränd och fräknig på sommaren och vet inte om jag är 00 eller 11. Det där med rosa eller gula undertoner, hur ser man vilket man har egentligen?

    1. Den väntas komma till oss nästa vecka. Bevaka gärna artikeln. NVEYs creme deluxe foundation säljer vi som tester under prövning. Vi har märkt att de kan bli uttorkade i provpåsarna. Vissa hämtar inte förrän efter de legat 2 veckor hos Posten och väntar ytterligare efter hämtning innan man testar. Dessutom tror jag minst 80% av alla som klickar hem foundation prover väljer helt fel nyanser. Istället för att beställa 2 prover, beställs det 5 olika nyanser pga osäkerhet och ändå inte träffa rätt. Vi ser hellre till att kunder hör av sig och får hjälp med att välja. Sedan samskickar vi ut gratisprover i en order. Kunden skriver helt enkelt vilka foundationprover som önskas i kassans kommentarruta så skickar vi med. På så vis ökar chansen för att kunden hittar rätt nyans samt minskar på onödiga köp/utskick. Du bör prova 00 och 11. Många har just en ljusare och mörkare som man kan blanda och använda året runt. Har du gröna vener har du varm hudton och ska ha gul underton på foundation. Har du blå/lila vener är det kall hudton med rosa undertoner. Man kan även vara neutral med neutrala undertoner. Kan du inte avgöra genom att titta på venerna kan du ta på dig vit tröja och vira in håret i vit handduk. Ställ dig helst i dagsljus (och inte i varmt badrumsljus) och se vilket håll din hudton drar åt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *