Recension Anita Grant Camellia Kissi Oil

kissiedited2-800px
Anita Grants Camellia Kissi Olja
kommer i mörk glasflaska med kladdfri och lättdoserad pump. Finns även berikad med Pink Grapefruit.

Camellia Kissi Oljan har använts av japaner i flera århundraden på både hud och hår. Den är lätt, kladdfri och sägs vara den olja som bäst och lättast penetrerar epidermis (de övre hudlagren). Den doftar inget så den passar även doftkänsliga. Camellia Kissi oljan är naturligt rik på antioxidanter, oljesyror (ca 80-85% omega 9) samt växtkollagen. Med dess lätta textur blir denna mångsidiga olja väldigt lättomtyckt, då den passar alla hudtyper även de med känslig problemhy.

Jag har använt oljan i lite mer än 2 år nu och kan inte sluta använda den. Låt mig berätta min resa med denna fantastiska olja.

Acne & oren hy
Första veckan fick jag acne (som jag inte brukar ha) och två stora innebrännare som gjorde ont. Det läkte ut rätt så snabbt. Detta vet jag att en del av mina kunder också fått. Bli inte skräckslagna, det är avgiftnings/utreningsprocess som camellia kissi oljan sätter igång. Låt huden rena sig så försvinner ”initialacnen” efter ett tag. Observera att det är långt ifrån alla som får acne av denna olja. Men om du får det, så vet du varför. Acne har jag sällan, men får det om jag trycker i mig mycket onyttigt och/eller sover för lite under en längre period. Med daglig användning av camellia kissi oljan har jag fått mindre acneutbrott trots chips-frossa. Något jag tydligt märkte efter en månad var att mina orena (klämbara) porer försvann. Nu efter 2 år har jag ytterst få orena porer. Jag behöver inte göra djuprengöring ex. med ansiktsmasker, djuprengörande skrubb/peeling etc. tack vare camellia kissi oljan. Under dessa två år har jag till och från slutat med oljan för att kunna utvärdera andra produkter. Men varje gång (utan undantag) jag slutade med camellia kissi oljan, fick jag ganska snabbt tillbaka de orena porerna. Ibland fick jag acne på köpet också. Så jag kan inte vara utan camellia kissi oljan alltför länge. För er med oren hy, var inte rädda för att massera in camellia kissi oljan på T-zonen. Glöm inte näsvingarna och käklinjen.

Mörka ringar, ärr & ojämn hudton
Eftersom camellia kissi oljan är så lätt och icke-fet passar den ypperligt till ögonområdet. Förutom att den tunna huden får bra med fukt och antioxidanter ljusar camellia kissi oljan märkbart upp mina mörka ringar på mindre än en vecka. Ännu en anledning till varför jag inte kan sluta använda denna olja. Jag behöver inte alls lika mycket concealer under ögonen och har alltid camellia kissi oljan som primer under all smink. Jag har lite mörkare asiatisk (problem)hy och har vanligen ojämn hudton. Jag har mörkare/ljusare partier på ansiktet (det har alla mer eller mindre), gamla acne och eksemärr samt lite små röda prickar/fläckar (som inte sticker upp). Tycker att jag ser så trött ut pga den ojämna hudtonen. Men camellia kissi oljan jämnar ut detta så himla bra! Jag får långt ifrån foundation-perfekt hy, men hudtonen är märkbart jämnare och mindre foundation krävs. På sommaren behöver jag knappt sminka mig tack vare denna underbara olja. Utan orena porer och ojämn hudton är och ser huden slätare och åh så mycket fräschare ut.

Torr hy
På sommaren ger camellia kissi oljan tillräckligt med fukt till en torris. Men inte på hösten och vintern. Då använder jag oljan som serum och kompletterar med fetare oljor/krämer. Man kan använda hur många produkter som helst på hyn. Det gäller att börja med den minst feta och jobba sig uppåt mot den fetaste. När jag har varit som torrast har jag applicerat serum, camellia kissi oljan, intensivkräm och avslutat med fet olja. På så sätt ger man fukt till både de djupare och de övre hudlagren. För er som vill hitta en olja som serum är camellia kissi oljan det självklara valet.

Eksem
Numera har jag ingen eksem alls (efter att ha lagt om kosten), men för två år sedan hade jag både på ansiktet och händerna. Camellia kissi oljan läkte inte eksemen (som kortison), men genom regelbunden användning höll sig huden återfuktad (i de djupare lagren) vilket resulterade i färre eksemutbrott. De eksem jag hade mildrades av oljan. Av alla vegetabiliska oljor jag provat på mina eksem gillar jag camellia kissi oljan allra bäst. Den vårdar på rätt sätt och lugnar känslig, inflammerad, irriterad och kliig hy.

Efterfrågan & tillgänglighet
Det finns ingen tvekan om att camellia kissi oljan är en mycket populär olja. Anita Grant hämtar sin olja från en utvald odlare i Japan och finns i begränsade mängder (som med allt annat från naturen). Förra året förstördes skördar pga oväder. Nu är det ”normalskördar” men de har inte hunnit ikapp att leverera de kvantiteter som vi önskat. Med andra ord, vänta inte tills du får ut sista droppen utan lägg vantarna på en ny flaska så fort de finns i lager.

Hår
Camellia kissi oljan ska vara helt underbar även på håret. Men eftersom det har varit en sådan bristvara har jag snålat på varenda droppe och prioriterat att smörja in mitt ansikte och barnens eksem… Någon som provat på håret? Berätta i sådant fall vad du tyckte om det.

+ går lätt in i huden utan att kladda
+ passar alla hudtyper, även problemhy och känslig hy
+ minskar orenheter i hyn
+ jämnar ut och ljusar upp hudtonen, mörka ringar och ärr
+ lugnar eksemhy

The Japanese Camellia Kissi Oil is my all time favourite oil. It’s light and penetrates the skin effortlessly. The oil suits all skin types, also problem and sensitive skin. It reduces dirty pores and evens skintone, dark eye circles and old scars in a few weeks. Camellia kissi oil also calms irritated and itchy skin.

16 reaktioner till “Recension Anita Grant Camellia Kissi Oil”

 1. Hej!

  Jag har offrat lite olja för att testa på håret idag. Jag hade det som en inpackning innan dusch (lät verka i ett par timmar, brukar ha olja i så länge det går innan dusch). Min första reaktion när håret torkat var att det såg otroligt snyggt ut bara av sig självt. Efter lång dag på jobbet som servitris är det fortfarande snyggt och fräscht när jag släpper ut det på kvällen igen, vilket det inte brukar vara. Men här kommer det bästa – min make som aldrig någonsin kommenterat varken hår eller något annat utseenderelaterat de 6,5 år vi varit i lag sa ikväll: ”Vad ditt hår ser piggt ut!” I ren chock frågade jag bara vad vad han menade med det och han sa att det såg snyggt och tjockt ut. Han visste inte att jag testat något nytt utan det kom spontant. Så nu måste jag använda oljan till både hy och hår – lite av ett lyxproblem 🙂

  1. Tack för att du testade detta och vilken underbar historia! Detta måste jag också testa. Jag måste även ta in kissi oljan i 200 ml 😄 Min första tanke är om oljan har lika god effekt på ögonfransarna? Tänk om man får tjockare och längre fransar. Det blir ingen stor offran, en halv droppe varje kväll. Det måste jag definitivt testa!

 2. Å, vilken tur att jag läste den här recensionen igen! Jag fick hem oljan i måndags och tycker att huden blivit mycket värre i veckan. Jag har fått både stora finnar och små plitor och blivit allmänt ”knölig”. Då är det bara att hålla ut och hoppas att det går över snart. 🙂

  Använder du oljan både morgon och kväll? Eftersom den funkar bra under ögonen, kan man skippa ögoncreme då?

  1. Har du en rengörande mask så använd gärna det för att hjälpa till hudens rengingsprocess. Jag använder oljan både morgon och kväll. Jag brukar inte vara så torr under våren/sommaren och då räcker det med enbart kissi oljan. På vintern brukar jag komplettera med en mer näringsrik ögonkräm eller olja.

 3. Hej, hur lång tid tog det innan din tillfälliga acne lade sig? Får paket imorgon från er om jag har tur och vill sätta fingrarna i allt på en gång 🙂 Vill inte ha det (utslag) när jag skall bort den 6 november och om jag också får acnereaktion första tiden vill jag inte börja använda oljan förrän efter det om utrensningen tar några veckor. Förstår det är olika och har jag tur reagerar min hy inte alls så men undrar ändå hur lång tid det tog för dig 😊

  1. Det är väldigt olika. Jag har ett ganska stort badrumsskåp 🙂 så jag tog till med ansiktsmasker, leror och diverse effektiva produkter mot oren hy. Då lade det sig efter 1 vecka och efter 2 veckor var det så gott som helt borta. Vissa får inga orenheter alls, andra står inte ut efter 2 veckor och slutar tvärt med oljan. Så ja, det är högst individuellt.

 4. Hejsan!
  Jag har super problem med huden pch ska nu till att test camellia kissi oil, första dagen idag. Men jag undrar vad du använder för andra krämer på huden, något du rekomenderar? Du skrwv att du har fler lagar på hösten och vintern när du blir torrare:) och dels är jag super torr nu men hösten och vintern närmar sig och jag har ingen aning om vad jg sk använda för jag har testat så mycket utan resultat.
  Med vänlig hälsning,
  Sarah

  1. Vilka produkter har du testat (men som inte passat dig)? Har du oljan hemma nu? Prova den först vet jag och berätta hur den känns på huden. Är den otillräcklig, fjällar huden, stramar, blir glansig under dagen etc. Den kanske är jättebra nu men att du befarar att du behöver mer fukt till höst/vintern. Finns så mycket att välja på, så det är bra att ha någon utgångspunkt.

   1. Tack för svaret:) har testat kissi oil i lite mer än en vecka och den verkar fungera okej men är inte riktigt tillräcklig, jag är ändå torr och flagning och delvis röd(just nu är huden något bättre för att jag har kortison i kroppen pga allergisk reaktion(oklart vad jag reagerat på)
    Och vad gäller krämer o så har jag testat massor och en del grejer har jag nog testat lite för kort tid men vissa känner jag inte fungerar som propyless, cano derm och la rosche posey(inga apoteks produkter verkar fungera), kokosolja verkar ge lite reaktion speciellt kokosolja blandad med honung, har testat joboba olja och det vart jag väldigt röd av så vet inte riktigt:/. Okej har testat i+m eye balm och mostirizing, lite oklart om de fungerar. Har kört rapsolja ovanpå kissi oil och hydrokortison nu denna vecka och verka rätt okej men raps oljan går ju inte riktigt in förstås och kommer knte ca tillräcklig i vinter. Hoppas du förstår vad jag menar, bara babblar på.

    Med vänlig hälsning,
    Sarah Gripenstam

 5. Hej! Jag har tre frågor.. Skulle bli så himla tacksam för svar!

  Jag har beställt hem oljan, jag brukar använda kokosolja som ansiktskräm (dock inte runt ögonen) och det funkar bra för mig. Jag undrar om man kan kombinera kissioljan med t.ex kokosolja, eller arganolja? Jag är 23 år och min hy är relativt fin mestadels av tiden, men får ibland klämbara porer längsmed käklinjen och hakan..

  Min andra fråga; använder endast ekologiska, naturliga hudvårdsprodukter och har gett bort allt som innehåller massa konstigt skit jag knappt kan uttala.. Men i sminkväg har jag fortfarande icke ekologiska märken som jag successivt tänker byta ut (kan inte köpa allt nytt på en gång, utan använda upp det jag har först), kan dessa oljor+Ekologiska produkter funka ändå? Fast jag under dagtid har t.ex en foundation som inte är ekologisk? Hoppas du förstår vad jag menar.. Om jag liksom har onaturliga produkter emellan som är dålig för hyn, blir de bra produkterna ”förgäves” då?

  Tredje frågan..
  Det handlar om mitt hår.. Använder en ekologisk schampotvål, som också är 100% naturlig.. Detta är dock något jag börjat med för två veckor sedan. Jag vet inte om mitt hår är ovant, eller vad det är men det känns/ser aldrig RENT ut.. Jag kan aldrig ha det utsläppt (har blont ganska tunt skandinaviskt hår) för det ser smutsigt ut nästan.. Är det slaggsom ligger kvar i håret? Hur får jag bort det? Vad rekommenderar du för balsam?

  Förlåt att det blev så långt, bara jag får ett kort svar på varje fråga skulle jag bli så glad och tacksam!! Älskar din blogg, Kram Moa

  1. Man kan absolut kombinera olika oljor. Antingen att du applicerar de olika oljorna vartefter varandra eller att du gör egen blandning. Kissi samt arganoljan är dock bäst för ögonpartiet. Kokosoljan är för kraftig på sådan tunn och känslig hy.

   Det går bra att kombinera med icke eko produkter. Men det är klart att du kan få ännu bättre resultat om du även har ekologiskt smink. Skulle inte säga att de ekologiska och rena produkterna blir förgäves, utan ett steg mot rätt håll.

   Vad för schampotvål är det? Oftast måste man göra surskölj när man använder schampotvålar. Många märken har tillhörande surskölj. Annars har John Masters Organics, Living Naturally eller om du blandar egen med äppelcidervinäger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *