5 Tips För Tjockare och Längre Ögonfransar

Woman eye

Att använda hårbalsam, hårolja, hårinpackning och hårbottenbehandlingar är inga konstigheter. Men när det kommer till ögonfransarna är det dessvärre ovanligt med samma omsorg som vårt hår. Detta trots att vi torkar ut fransarna varje gång vi tvättar ansiktet eller duschar. Många sliter dagligen på fransarna genom att böja dem, att torka ut/irritera hårsäckarna med diverse kemikaliebaserat smink. Allt detta torkar och sliter på fransarna, hämmar utväxten så det blir glest. De blir sköra och du tappar dem lätt.

e18537e54350b8c81381a9cd86e2b92a9f9a521a_800x800
Santés Hypnotic Lashes ger näring och synbart längre fransar. Varken svider eller ger suddig syn.

Det här kan du göra:

  1. Byt till ekologiskt smink. Då slipper du kemikalier som täpper till huden, irriterar hårsäckarna och sliter på fransarna.
  2. Sluta tvätta ögonen med uttorkande produkter (sådant som löddrar). Tvätta bort smink med oljor, kräm- eller mjölkrengöringar.
  3. Ge fukt och vård till fransarna. Smörj in dem lätt på kvällen med en ekologisk och vegetabilisk olja. En liten droppe olja räcker. Överdosera inte. Min favoritolja till detta ändamål är Camellia Kissi Oil från Anita Grant. Passa på att göra nätta strykningar (inifrån ut) på fransraden samt under ögonen. Exempel på andra oljor som funkar bra till fransarna är arganolja och jojobaolja. Nämnda oljor passar även bra till borttagning av ögonsmink.
  4. Ge fransarna näring. Kan användas kväll och dag (innan applicering av smink). Santés Hypnotic Lashes är suverän. Den ger på sikt (jag fick resultat redan efter 2 veckor) syn- och märkbart längre fransar. Det gäller bara att komma ihåg att använda den. För bäst effekt, minst 2 appliceringar på fransraden om dagen.
  5. Ett trick är också att skippa eyeliner/kajal eller göra den väldigt tunn. Då ser ögonfransarna längre ut.

På detta sätt har jag lyckats få tätare och längre ögonfransar. Det behöver inte vara varken jobbigt eller tidskrävande. Det är bara till att börja ta hand om ögonfransarna lika mycket som vi vårdar vårt hår, hud och ansikte.

2 reaktioner till “5 Tips För Tjockare och Längre Ögonfransar”

  1. Jag använder ricinolja på fransar (och hårfästet där jag börjat tappa hår. Har även i lite rosenträ eterisk olja i ricinoljan som ökar på cellförnyelsen) som gör fransarna längre och friskare, jag har ricinolja i en tom mascara ’burk’ jag beställt och applicerar med den mascaraborsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *