Detox för illaluktande armhålor

Tack Emma på Weleda för denna video! Titta på videon, den är kort och informationsrik. Jag har bloggat om hur viktigt det är med rätt pH på huden och håret. Detta gäller även under armhålorna. Så gott som alla tvålar och duschgeler har ett basiskt pH värde. Att tvätta sig lite extra under armarna samt att använda starka antiperspiranter är inte bra i det långa loppet, då det bara stänger inne sådant som behöver komma ut. Fel pH och slaggprodukter är den perfekta miljön för bakterierna, vilka orsakar oönskade lukter.

Det finns två stora fördelar med att tvätta med vegetabilisk olja. Den rubbar inte pH:et samt att oljan löser upp smuts och drar till sig lukter utan att torka ut eller irritera huden. Den olja som jag tycker är allra bäst för armhålorna är kokosoljan. Den har antibakteriella egenskaper och doftar dessutom gott (om man gillar kokosdoften). Tvätta helt enkelt med oljan och torka bort den med en dedikerad handduk.

Emma nämner också om att surhetsreglera. Om det ändå luktar väldigt illa trots oljetvätt kan man få ner det basiska pH:et genom att spraya/badda på ansiktsvatten eller bäst av allt utspädd äppelcidervinäger.

Eteriska oljor som tea tree och myrra är jättebra, men ska användas utspädda eller med försiktighet. Dessa ska alltså inte användas outspädda på större hudområden.

Att sedan använda ekologiska deodoranter vid behov är att rekommendera. De innehåller inga cancerframkallande ämnen och täpper inte heller till svettfunktionen.

 

En kommentar till “Detox för illaluktande armhålor”

  1. Hej!
    Kokosolja är underbar till det mesta och har många fördelar, fantastiska egenskaper. Dock den lämnar fläckar på kläderna vid applicering på armhålorna (vita kläder blir lätt gula från kokosoljan). Därför föredrar jag vegetabilisk oljeblandning V-6: https://eteriskolja.wordpress.com/2017/07/29/v-6-vegetabilisk-massageolja V-6 lämnar inga fläckar på kläder 👍😉

    Lägger även till en länk eterisk olja myrra: http://eteriskaoljoryl.com/2017/07/29/v-6-vegetabilisk-massageolja som saknades i artikeln 😊

    Hälsningar
    Julius L.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *