Alepia – Fördelarna med Aleppotvålar

Alepia är ett franskt företag som tillverkar traditionella Aleppotvålar. Tvålarna är tillverkade enligt den traditionella Aleppometoden i Syrien och består av mjukgörande och närande olivolja samt högkvalitativ lagerbärsolja som är rik på essentiella fettsyror som har antiseptiska, balanserande och vårdande egenskaper. Råvarorna kommer från lokala bönder för att främja rättvis handel, och tvålens kvalitet och äkthet kontrolleras vid ankomst till Frankrike av franska myndigheter. Tvålen finns med 1 %, 5 %, 25 % och 40 % lagerbärsolja. Ju högre halt av lagerbärsolja desto mildare, mer fuktighetsbevarande och vårdande blir den.

Aleppotvålen rengör milt utan att torka ut och rubba hudens naturliga skyddsfilm och kan användas av alla. Den högre koncentrationen av lagerbärsoljan kan svida på sårig och söndrig hy. För den med mycket känslig hy brukar vi rekommendera att initialt prova en lägre halt av lagerbärsoljan (1 % eller 5 %).

Aleppotvål och alepposchampo med 25 % och 40 % lagerbärsolja rekommenderas till problemhy som akne, fet hy, psoriasis och eksem. Den fungerar även till problem med mjäll och irriterad hårbotten.  

Den fasta aleppotvålen förvaras bäst torrt och mörkt och håller då i flera år.  Den fortsätter att mogna och blir mildare med tiden. Det är en helt naturlig, vegetabilisk produkt, som inte täpper till porerna utan låter huden andas. Den är allergivänlig samt ett miljösmart val.

I butiken har vi numera ”Veckans Vara” som är en speciellt utvald vara till kraftigt nedsatt pris. En ny vara släpps varje måndag. Denna vecka är det Alepias Schampo med 40% Lagerbärsolja. Detta schampo innehåller enbart förtvålad olivolja samt lagerbärsolja. Helt utan tillsatser som citronsyra och doftämnen som känsliga kan reagera på. Alepposchampo är de renaste schampona i flytande form i vårt sortiment.

2 reaktioner till “Alepia – Fördelarna med Aleppotvålar”

  1. Hej! Jag har seborré med kliande hårbotten och mjällbildning. Hittar inget som hjälper, tror dessutom att hårbotten blivit uttorkad nu av de starka schampon som jag ordinerats av sjukvården. Funderar på att testa Alepposchampot i kombination med Less Is More Neem balsam. Vad tror du om den kombinationen? Ska jag börja med schampot med 15 % lagerbärsolja eller gå direkt på 40 %? Min hårbotten är som sagt väldigt känslig för tillfället, så vill inte använda något irriterande. Samtidigt blir mitt hår lätt fett och jag vill därför ha ett schampo som faktiskt gör håret rent (fasta schampotvålar har inte alls funkat för mig utan har bara lagt sig som ett fettigt lager på håret).

  2. Lagerbärsoljan i aleppo produkterna är antibakteriell och antiinflammatorisk vilket inte är helt fel. Men det du behöver är jojobaolja (liknar det naturliga talget som du behöver om du har seborré). Min rekommendation är därför en jojobaolja kur. Massera nätt in jojobaoljan i hårbotten och låt sitta (länge är bra, så nån timme eller så). Fördela sedan ett milt schampo i hår och hårbotten. Jobba sedan upp ett skum med vatten och tvätta. i+m freestyle schampot är milt och innehåller just jojobaolja. https://www.softskin.se/sv/artiklar/im-freestyle-sensitive-shampoo-parfymfri-250-ml.html
    Sedan är neem balsamet från less is more en bra idé. Ett av de få balsamen som man faktiskt kan ha i hårbotten om man har hårbottenproblem. Om det kliar våldsamt är det aldrig fel med äppelcidervinäger skölj som justerar pH, löser upp slagg och dämpar klåda. Prova 1 msk till en kopp vatten (öka minska efter behov) och skölj och massera efter schamponering. Låt verka ett par minuter, skölj av och fortsätt med balsam.
    https://www.softskin.se/sv/artiklar/kung-markatta-ekologisk-ppelcidervinager-ofiltrerad-krav-750-ml.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *