John Masters Organics nya innehåll

Vad händer med John Masters Organics ?
Vi har haft heta diskussioner både på Facebook och Instagram om detta under hösten och frågorna har i huvudsak kretsat kring varför de har stoppat silikon och taskiga tvålämnen i deras fina ekologiska hårvårdsprodukter. Vi har som alltid örat mot marken och har kontinuerligt jagat information och följt utvecklingen.

Kortfattat om vad som hänt. Plötsligt fanns dimethicone (flytande silikon) i deras Citrus Neroli Balsam i John Masters egen webshop. Våra flaskor hade dock det gamla receptet. Efter bara en vecka hade de flesta produkterna i deras shop uppgraderats till sämre innehåll. De sparkade genast den stackaren som hade ändrat på recepten och menade att allt skulle återgå till det vanliga. Men produkterna på deras egen hemsida visade fortfarande det nya receptet med dåliga ingredienser.

Efter flera veckors tystnad har vi nu fått ny information! De flaskor som ”blev fel” kommer inte att kasseras utan säljs i deras egen shop (och möjligt på fler ställen). Parallellt med detta har de fortsatt att nyproducera. De flesta produkter har oförändrat (gammalt) recept och en del av produkterna har fått nytt-nytt recept. De produkter som vi har hittat nytt recept på är Citrus Neroli Balsamet. Det är nu utan silikoner, men de har kastat om ingredienserna i ingredienslistan. Godkänt av oss. Tror inte det kommer att märkas någon stor skillnad.

Deras Lavender rosemary shampoo för normalt hår har också fått nytt recept. Där har de ändrat ganska mycket, bl.a. nya tvålämnen. De är egentligen inte dåliga i sig, men det är massvis av dem i olika varianter och jag är tveksam till om det är bra i längden, speciellt för de med känslig hårbotten. I dagsläget tar vi inte in schampot, då det behöver en djupare utvärdering. Än så länge är deras Bare shampoo (doftfritt) oförändrat, så det rekommenderar vi istället.

Vi har stenhård koll och läser innehållet varje gång vi får ny inleverans, så att inga konstiga flaskor hamnar på våra hyllor.

5 reaktioner till “John Masters Organics nya innehåll”

 1. Det verkar som att John Masters har sålts till nya ägare/delägare? (googla ”John Masters sold”) när Aveda såldes så ändrades också innehållet, det brukar väl tyvärr ofta vara så.

  1. Jo det stämmer. De har sålts. Men tycker det är konstigt att de tar tillbaka ändringarna. Antingen gör man en ändring och står fast vid det. Eller så gör man det inte. I detta fall ångrade de sig ändringarna och har nu två uppsättningar av vissa produkter med olika innehåll…

 2. Men vad händer med mitt absoluta favoritshampoo Lavender & rosemary?
  I det nya receptet kommer jojobaoljan långt ner i ingredienslistan och man har bland annat tillsatt citric acid. . . Kommer inte det gamla receptet tillbaks alltså? Skandal!!

  1. Ja, nytt recept är det och det gamla kommer inte tillbaka. Jag håller på att testa och utvärdera schampot. Det ser värre ut än vad jag märker av när jag använder det. Tänkte att det kan bli ett bra alternativ till de som använder konventionella schampon och vill byta till renare schampo. Bra övergångsschampo…

   1. Så tråkigt.
    Jag vet att detta är ett favoritschampoo för väldigt många.
    Själv har jag använt det i flera år. Det enda shampoot som jag provat hittills, som min känsliga torra hårbotten mår bra av. Inte ens Maria Åkerbergs shampoon, vars hudprodukter jag älskar, funkar på mig. . .
    Varför ändrar man på en sån populär produkt? De nya receptet gör antagligen schampoot billigare att framställa. . .Måste kontakta deras kundservice och höra efter.
    Men TACK för att ni uppmärksammade mig på detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *