Fyra trender inom ekologisk skönhet 2018

Trender inom ekologisk skönhet 2018

Anna och Cecilia på Softskin spanar in trender inom ekologisk skönhet 2018! Nyckelorden är multifunktionalitet, plastbantning och renare skönhetsprodukter. Allt går hand i hand.

MULTIFUNKTIONALITET
Ekologisk hudvård och hårvård:
Vi märker att stressen i vardagen gör att man inte orkar analysera vad för sorts produkter man behöver och att tiden för att använda dem är knapp. Vi vill banta ner antalet produkter på hyllan, kunna resa lätt, samt drömmer om snabba och enkla hudvårdsrutiner. Detta samtidigt som resultat ska uppnås och hudproblem ska lösas. Intresset för multifunktionella vegetabiliska oljor och salvor spås därför fortsätta öka under 2018. Vi kommer fortsätta att spana efter nya och användbara skönhetsoljor och multiprodukter.
Inom ekologiskt smink trendar krämsmink som är otroligt mångsidigt och användbart. Dessutom är det lätt att blanda för att anpassa efter säsong och smak. En burk smink som kan ersätta tre andra produkter kommer att vara ett måste i necessären 2018.

DOFTFRITT, PARFYMFRITT
Ekologisk hudvård och hårvård
: Allt fler föredrar doftfria skönhetsprodukter och efterfrågan på doftfri hårvård och hårstyling är stor. Därför tror vi att det blir en fortsatt stark trend även nästa år.
Smink: Mineralsmink är också multifunktionella men dess styrka är att de består av fåtal ingredienser, utan dofter och passar därför överkänsliga. De mineralsmink som inte innehåller olja, vatten, onödiga tillsatser har dessutom extra lång hållbarhet. Här finns ett enormt sug efter mer pigment, mindre uttorkande foundation med högre täckningsgrad. Vi kommer aktivt jobba för att ta in fler alternativ vad gäller mineralsmink.

DETOX
Att avgifta hud och hår kommer bli ännu hetare 2018. Det handlar om att man då och då behöver ”nolla” speciellt vad gäller hår. Vi har blivit så medvetna och vill banta ner kemikaliebeläggningar för friskare hår. Vi spår att detox schampon och inpackningar kommer ha hög trendfaktor. Inom hudvård är det avgiftande masker och produkter med aktivt kol som kommer stå i fokus.

PLASTBANTA
Ett modernt ord som är här för att stanna. Vi har börjat uppskatta plastfria förpackningar och betalar gärna en extra slant för att slippa bidra till plastberget. Glas- och pappförpackningar kommer mer och mer, en het trend som många tillverkare hakar på. Finns även alternativa miljövänliga, växtbaserade plastsubstitut som poppar upp mer och mer.
Vattenfria produkter har också blivit otroligt populära. Dessa kommer oftast i minimal plastförpackning eller helt utan plast. Man vill varken betala för eller släpa runt på vatten och onödiga förpackningar. Fasta tvålar och pulver av olika slag till hud och hår kommer att bli så inne 2018!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *