Akamuti Tea tree vatten

Tea tree vatten är en hydrolat eller ett örtvatten. Vid destillering av blommor och växter får man alltid ut en koncentrerad oljefas och en vattenfas. Ur tea tree får man ut tea tree eterisk olja samt tea tree vatten. Den eteriska oljan är alltid koncentrerad och ska användas i små mängder och oftast i utspädd form. Vattenfasen kan alltid användas outspädd direkt på huden.

Akamuti tea tree vatten

Fördelarna med tea tree vatten

Tea tree är känd för sina antiseptiska och antibakteriella egenskaper. Liksom alla hydrolater har tea tree vattnet en lägre pH runt 4-5 vilket är mer likt hudens eget pH. Detta gör alla hydrolater till väldigt rena och bra ansiktsvatten. Akamuti har valt att sätta en spraypump på produkten vilket gör den extra lätt att använda.

Vem vi rekommenderar tea tree vatten till

Vi rekommenderar ofta tea tree vatten till de med oren, aknehy. Men även rödflammiga hudtyper. Tack vare de anti-bakteriella egenskaperna är den speciellt bra för de som har gula pustler (akne som går att klämma ut). Tea tree vatten är även bra som efter dusch spray på armhålor som brukar lukta illa, på mjällande, kliande, illaluktande och fet hårbotten.

Tea tree vatten består endast av vatten och spårämnen av tea tree. Det finns inga tillsatser som uttorkande alkohol eller hudirriterande konserveringsmedel och parfymer. Därför är den att föredra om man ovanpå allt har tunn, känslig eller reaktiv hy. En annan fördel med att använda en ingrediens i sin hudvård är att man enkelt kan reda ut vad man tål och inte tål. I ett ansiktsvatten eller toner med många blandade ingredienser är det mycket svårt eller omöjligt att veta exakt vad man inte tål, om man skulle få en hudreaktion.

2 reaktioner till “Akamuti Tea tree vatten”

  1. Undrar hur denna är på huden, vissa typer av ansiktsvatten och hydrolater blir liksom klibbiga, andra får någon lite oljig eller glidig effekt, och vissa torkar liksom rätt snabbt, t.ex. rosvatten. Jag föredrar rosvatten på grund av det (även om det är återfuktade och nyttigt!) för jag vill kunna sminka mig typ direkt och ha ett ganska torrt och jämt underlag om du förstår hur jag menar. Provade tee tree-olja (utspädd) och det blev en sån där obehaglig effekt, glidig på något vis, och så luktar den väldigt mycket. Hur är denna sett till konsistens på huden och till lukt?

    1. En hydrolat är den vattenfas som blir vid ångdestillering. De känns därför inte klibbiga, då det inte innehåller någon olja. Ansiktsvatten som kan kännas klibba har antagligen ex. glycerin tillsatt (fuktbindare). Att spä ut en eterisk olja med vatten är inte alls samma sak som en hydrolat. Oljan löser sig inte med vattnet och det blir omöjligt att få en jämn dosering. Tea tree vattnet har en frisk tea tree doft.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *