Om Bloggen

Denna blogg startades av Anna som driver den ekologiska skönhetsbutiken SoftSkin.se. Under många år hette bloggen iloveekologiskhudvård. 2017 flyttades bloggen till butiken och har blivit Softskins blogg.

Anna är den som skriver och bloggar här. Såhär berättar Anna om hur det hela startades:

”Jag har sedan barnsben haft problemhy, en blandning av eksem, allergier, torr hy och klåda. Detta är en av anledningarna till att jag startade SoftSkin.se för att jag var trött på alla feta krämer på recept som i längden gav mig torrare hy och mer problem. Här i denna blogg vill jag att kund som icke-kund ska få utrymme för frågeställningar och diskussioner. Här kommer även att finnas utrymme för tips, nyheter i shoppen och även en inblick i hur jag hanterar min problemhy. Bloggen är till för alla som redan använder eller vill börja använda naturlig och ren hudvård som inte skadar hud, hälsa och miljö. Bloggens kärna kommer att vara ekologisk och naturlig hudvård, miljö, hälsa och kemikalier.”

Om du har frågor eller tips på vad du vill läsa om, så tveka inte med att höra av dig till info(at)softskin.se

Sköt om dig!
Anna

 • Softskins blogg iloveekologiskhudvard blev nominerad som inspiratör för hållbar livsstill 2015 av Greenmatch: ”…. Bloggen blev nominerad eftersom Anna har utmärkta kunskaper om ekologiska skönhetsprodukter och hon är verkligen en kemikaliepolis. Hon informerar också om farliga ämnen som borde undvikas, men som kan finnas i hudvårdsprodukter.”
 • Softskin hamnade bland Prisjakts topp 10 som årets bästa webshop 2015 i kategorin Hälsa, Skönhet & Livsstil.

9 reaktioner till “Om Bloggen”

 1. Hej!
  Jag har problem med eksem i hårbotten, armhålor och ljumskarna. Jag har försökt använda olika naturliga och ekologiska produkter och senast köpte jag här i Frankrike en aleppotvål för att se om det hjälper. Som bodylotion använder jag mandelolja eller ekologiska kokosolja men jag får inte bykt med problemet. Jag har lockigt och färgat hår och därmed mycket torrt. Jag såg att du rekommenderar Rhassoul lera och jag testar det gärna. Finns det något annat som du kan rekommendera för min hy och mitt hår? Försöker mer och mer att gå över till ekologiska och naturliga produkter.
  mvh
  Louise

  1. Förutom rhassoul lera är äppelcidervinäger (ÄCV) suveränt på kliande hårbotten. Man kan blanda egen eller använda John Masters Organics – Herbal Cider Hair Clarifier & Color Seal. Man kan badda utspädd ÄCV på eksem då det lugnar kliandet. Just dessa ställen du beskriver är viktiga att hålla torra, så ex. sov inte med blött hår. Svettas du mycket så använd parfymfri deo ex. Green Loves i kräm eller stick eller pudra på potatismjöl för att hålla huden torr. Att hålla huden torr innebär inte att du ska torka ut huden med olika preparat. Eksemhy behöver vård och fukt för att den ska hållas smidig och inte spricka eller bli irriterad. Det kan ex. vara bra idé att inte använda starka uttorkande schampon, hårstylingsprodukter, deodoranter, duschtvålar etc.

  2. Hej Louise! Jag vet att det är jättelängesen du skrev din kommentar och jag hoppas att du nu har blivit av med ditt hår-/armhåls-/ljumskproblem. Om du däremot inte har det vill jag bara flagga för att vara rädd om ditt lymfsystem. Man har som flest lymfkörtlar i bl.a armhålor och ljumskar och de jobbar bl.a med att rensa kroppen! Läs på om det. Det kan ge en fingervisning om vad problemet handlar om. Jag hade dragit ner på lotioner och deo kraftigt (om inte helt) eftersom det oftast finns tillsatser som är skadliga, även om de inte är tilltäppande för porerna, som går in i lymfsystemet direkt och lagras där.

   Då du har försökt angripa problemet utifrån kroppen och det inte funkat, skulle jag provat även inifrån. Ändra vissa saker i kosten eller ändra helt. Hjälp lymfsystemet att rena och täpp inte till med någon deo över huvud taget medan det pågår. Jag hade högst behållt rutinen med oljorna och tänk på PH:et både i och utanför kroppen! Inte duscha för ofta och med för mycket tvål, bara vatten i sig är uttorkande. Jag vet, det låter nasty men kroppen kan hantera det och behöver det. Har själv lagt av med deo och använder olja som doftar istället (lavendel/kokos). Luktade fruktansvärt konstant de första 2-3 veckorna, sedan försvann det och nu luktar jag endast lite om jag verkligen svettas. Vatten har förstås en stor roll också. Och citron om du tål det.

   PS. Jag har ingen utbildning om kroppen eller kost. Det jag ”kan” har jag fått lära mig av familjemedlemmar som har och det jag läst av intresse. Jag hoppas verkligen du får/har löst problemet! 💚

 2. Hej!
  Jag har två gånger i rad använt svart henna som jag låtit sitta i ca 2 timmar. Jag har mörkbrunt hår som är ganska torrt. Jag ville få en djupare brun nyans samt fylligare och glansigare hår, men utan större resultat. Ingen större skillnad i varken nyans eller glansighet. Håret är också fortfarande ganska torrt och sprött. Tidigare när jag använt svart henna har det blivit mörkare och glansigare, men ej de senaste två gångerna. Har du någon idé om vad detta kan bero på?
  Med vänlig hälsning,
  Anna

  1. Hej! Är det av samma märke/produkt som du använder nu men som inte fungerar? Använder du samma hårprodukter som förut? Har du färgat håret med kemikaliehårfärger? Blandas och används hårfärgen utan metall (kärl, sked/gaffel, pensel/borste, klämmor)?

 3. Hej!
  Har en 12-årig dotter med torr eksemhud. Funderar på hur jag ska hjälpa henne? Har använt kortisonkräm och mjukgörande kräm men är övertygad om att det i är symptombehandling. Hon är inte heller motiverad att smörja med detta längre. Vad skulle du rekomendera?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *